blockcontent top
DIENSTEN > Faxen via SOAP
Vragen?

Neem voor vragen contact op met
de support afdeling via:

Bel 023 - 554 67 00

Of gebruik het contactformulier

Referenties: 

 

Meer referenties ›

Digitaal faxen via SOAP

Dagelijks worden duizenden faxen verstuurd door zowel particulieren als bedrijven. Faxen op de traditionele manier is echter zeer tijdrovend en kostbaar. Een alternatief is het digitaliseren van uw faxverkeer. Met SOAP (Simple Object Access Protocol) integreert u de fax API eenvoudig binnen uw eigen ERP- of CRM-software. Daarnaast is faxen via SOAP zeer veilig.

Veiligheid

De fax API werkt via een beveiligd HTTPS request. Hierdoor kan (privacy-)gevoelige informatie versleuteld verstuurd worden. Doordat Faxservice deze mate van veiligheid hanteert is de faxoplossing uitermate geschikt voor  organisaties binnen de zorg, juridische en financiële sector.

Hoe werkt het?

Faxen via SOAP maakt gebruik van WDSL. WDSL is een XML-taal waarmee gegevens worden gepresenteerd in de vorm van tekst welke leesbaar is voor zowel mens als machine. Daarnaast wordt tijdens het versturen en ontvangen van de fax, gebruik gemaakt van twee verschillende webservers. Wanneer de webserver offline raakt is er altijd een back-up. Het WDSL is op beide servers identiek waardoor er geen data verloren gaat.

Inzicht in het faxverkeer

SendFax is de functie waarmee een faxopdracht gegeven wordt. Iedere opdracht krijgt een uniek transmissie ID waarmee later de faxstatus kan worden opgevraagd. Wanneer een fax succesvol is verwerkt wordt de transmissie ID terug gegeven. Het verwerken van een fax verloopt via de volgende fases:
  • Aanemen van de faxopdracht
  • Verwerken van de faxopdracht
  • Uitvoeren van de faxopdracht
Met de functie "getFaxStatus" is het mogelijk om per faxopdracht op te zoeken wat de huidige status van de fax is. Alle faxtransacties worden bijgehouden in de Faxservicedesk. Als u de status van een fax wilt opvragen, dient u in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord van Faxservice.

Branche fax oplossingen:

Meer branches ›
digitaal faxen zorg digitaal faxen advocaten digitaal faxen transport sector

Vraag direct een offerte aan!

Voornaam
Achternaam *
Uw E-mailadres *
Bedrijfsnaam *
Uw telefoonnummer *
Uw vraag/opmerking *

blockcontent bottom